• SPECIAL SESSION 1 “BIOMEDICAL APPLICATIONS OF 3D PRINTING TECHNOLOGY”
    Organized by: NEAR EAST UNIVERSITY, 3D NEU LAB, CELAL BAYAR UNIVERSITY, EGE UNIVERSITY

    FIRST SESSION:

    1. 13:30-13:50
      “HISTORY, EVOLUTION AND FUTURE PERSPECTIVES OF 3D PRINTING” Ersin Aytaç (20 minutes)
    2. 13:50-14:10
      “IMAGE ACQUISITION, 3D RECONSTRUCTION AND 3D PRINTING IN HOSPITAL SETTING Emil Mammadov (20 minutes)
      14:20-14:50
      WORKSHOP-1: DESIGN OF A SCAFFOLD FOR 3D PRINTING (Live online demonstration of two different techniques) – Ersin Aytaç, Emil Mammadov (30 minutes)

    SECOND SESSION:

    1. 15:00- 15:30
      “CELL CULTURE APPLICATIONS WITH 3D PRINTED BIO-SCAFFOLDS” Seda Vatansever (20 minutes) 15:30-16:00
      WORKSHOP-2: PREPARATION OF THE SCAFFOLD AND CELL CULTURE (Live online demonstration) – Seda Vatansever, Eda Becer, Hilal Kabadayı (30 minutes)
    2. 16:00- 16:20
      3D PRINTING vs. BIOPRINTING: CONSIDERATIONS AND CHALLENGES FOR “BIOINK” DESIGN – Aylin Şendemir Ürkmez (20 minutes)
      16:25-16:55
      WORKSHOP-3: CONVERSION OF A 3D PRINTER INTO BIOPRINTER, AND BIOPRINTING APPLICATIONS (Online demonstration) – Mert Çeltikoğlu, Mert Şahinler, Cem Türkay (20 minutes)

 

  • SPECIAL SESSION 2 “ACCREDITATION AND QUALITY ASSURANCE ON BIOMEDICAL SCIENCE & ENGINEERING EDUCATION”
    Organized by: NEAR EAST UNIVERSITY, NEU QUALITY AND ACCREDITATION OFFICE , NEU FACULTY OF EDUCATION, SABANCI UNIVERSITY
     

    1. 13:50- 14:10
      “ACCREDITATION OF BIOENGINEERING PROGRAMS”
      Fazilet Vardar
    2. 14:15-14:35
      “PROGRAMME OUTCOMES – QUALITY ASSURANCE – ACCREDITATION”
      Selda Önderoğlu
    3.  14:40-15:00
      “INTERDISCIPLINARY REFLECTIONS ON THE PRACTICE OF QUALITY TOOLS IN HIGHER EDUCATION”
      Zehra Altınay Gazi, Fahriye Altınay
    4.  15:30-15:50
      “ACCREDITATION PROCESSES: CASE STUDY; NEU BIOMEDICAL ENGINEERING ASIIN & EUR-ACE”
      Terin Adalı